ПРЕПАРАТИ И КАПАНИ | ВНОС | ПРОДАЖБА | ДОСТАВКА |
Магазин Категории

0

Всички статии

Защо в дома Ви има мишки

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

 

мишки влизат в жилището

 

Домашните мишки имат големи уши, космата опашка и безкраен апетит към всички хранителни запаси в килера ви. Те са сред най-често срещаните домашни вредители в България. Мишките, за разлика от плъховете, са доста дребнички и на пръв поглед не изглеждат като сериозна заплаха нито за хората, нито за домашните любимци. Не бива да се забравя обаче, че те са преносители на много опасни зарази, например хантавирус, салмонелоза, лептоспироза, лимфоцитен хориоменингит и др. Освен това има и редки случаи, в които атакуват хората физически. Увреждането на имуществото също не е за пренебрегване.

 

Ако мишките се задържат, прекалено дълго в дома ви, това може да доведе до сериозни щети върху електрическата инсталация, тръбопровода и да отслаби структурата на къщата ви.

 

Борба с плъхове и мишки от операторите на Молекулите

Отрови и капани срещу гризачи в нашият магазин

 

Ако смятате, че в дома ви е възможно да се появят такива гадинки, най-добре не губете време, а започнете да изучавате различните методи за превенция и борба с гризачите.

 

Как да държите мишките далеч от дома си

 

Преди да обърнем внимание на начините за превенция, е важно първо да разберете защо гризачите се заселват в домовете ни. Мишките винаги са в търсене на следните три неща: храна, вода и подслон. Ако вашето жилище предлага всяко едно от тях, то би било очевиден избор за всеки гризач.

 

Благодарение на миниатюрните си размери, мишките могат да се проврат дори през най-дребната цепнатина или дупка. Освен това могат сами да си прегризат дупка през най-различни материали, като например дърво, мазилка, пластмаса и т.н. Затова ще ви се наложи да бъдете доста изобретателни когато предприемате профилактични мерки против нашествие на гризачи:

 

  • Дръжте храната си в добре затворени кутии с капаци или вътре в хладилник. Не оставяйте ядене върху кухненските плотове, масата и т.н. Боклукът също трябва да се съхранява в кофа, облицована с найлонов чувал и плътно покрита с капак.
  • Запушете всички дупки с диаметър по-голям от този на жълта стотинка. Използвайте водоустойчива замазка и запечатайте пукнатините и пролуките около къщата, използвайки възможно най-голямо количество от нея. Обърнете внимание на всички врати, прозорци и циментови основи.
  • Извикайте на оглед професионална ДДД фирма, за да проверят дали домът ви е добре защитен или в него има признаци за наличие на гризачи.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

-------------------------------------------------------------------

Какво казват клиентите за Молекулите

Молекулите ни помагат по време на пандемията с дезинфекция, когато и...
  ТВ 1 БРОАДКАСТ КЪМПАНИ ЕООД работи успешно с фирма Три молекули ЕООД вече няколко години. Изградени бяха отношения на много добро партнь...
  П Р Е П О Р Ъ К А   от Цветанка Тонева – Директор на 120 ОУ „Г.С. Раковски”   С фирмата на г-н Пламен Нанков ...
  ПРЕПОРЪКА   "Хьорман България" ЕООД издава настоящата препоръка в уверение на...
Ние, от Ауто Плюс, искаме да изкажем Благодарност към работата на екипите...

 

връзка с молекулите