Всички статии

Защо мишките и хората трябва да живеят заедно

Защо мишките и хората трябва да живеят заедно

мишки в офиса

 

Здравейте, човеци. Аз съм мишката Чип. Искам да ви обясня защо всъщност някои мои събратя мишки идват в домовете ви и заживяват с вас. И защо това е най-естественото нещо на планетата. Всъщност това е т.нар. естествен подбор на миши дом. Ще ви е трудно да го вникнете в тази материя и ще се наложи да започна по-отдалеч.

 

Ние мишките сме много интересни създания. Обичаме живота, свободата, но държим най-вече на семейния уют. Бих казал, че сме доста изтънчени и капризни, когато става въпрос за избора на дом. Мога да кажа, че повечето мишки сме умни, напети и с внимание към детайла. Най-вероятно сега си мислите, че съм напълно луда мишка и всички мишки са мръсни и немарливи. Просто ние сме решили да ви оставим да мислите така. Но дойде време да се разкрием и да заживеем заедно в хармония.

 

БОРБА С МИШКИ В ДОМА, ОФИСА, РЕСТОРАНТА ИЛИ СКЛАДА

 

Всъщност ние малките сиви мишки сме на тази земя от незапомнени времена. Още в зората на човечеството, когато вие хората не знаехте къде се намирате и водехте война след война, мишките господстваха в домовете ви. Съгласете се, колко приказни времена са били. Войните се прибираха след тежка битка и заварваха малки мишки да танцуват, празнувайки победата. Живеехме рамо до рамо, нямаше обидени или погнусени от вида и поведението на другите.

 

Минаха години и настъпиха черни времена за нашия знатен род. Вие, човеците, решихте, че сте по-умни, по-красиви и по-важни от нас и започнахте да ни гоните от къщите си, да се правите на погнусени от нас, възпитахте така и децата си. Така с лека ръка загърбихте няколко века вярна дружба между хора и мишки. След години осъзнахте, че не може да живеете сами, но нямахте смелостта да ни се извините. Тогава се опитахте да ни заместите с примитивни животни като котки и кучета.

 

ОТРОВИ И КАПАНИ ЗА МИШКИ

 

Ние обаче не сме злопаметни създания и имаме нужда от топлината и уюта на домовете ви. Затова ви призовавам да ни приемете отново и да живеем в мир. Не е необходимо да ни гоните или да викате разни фирми за дезинсекция. Вие имате нужда от нас. Малките прелестни мишки носят хармония у дома. Ние сме и на късмет. И сме малки, не заемаме много място. Не сме като огромните овчарки и санбернари, които с охота приютявате в домовете си. Ако отворите сърцата и домовете си за нас ще спечелите много. Няма да се налага да се чудите какво да правите излишната храна. Ние, добросъвестните мишки, ще помогнем и в тази ситуация. Съгласете се, че всеки дом има нужда от една две мишки.

 

Моля, това писмо да бъде изпратено до всички световни лидери, ООН, НАТО и който още се сетите, които да започнат кампания под наслов „Мишки във всеки дом“.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани