Всички статии

Признаци, че в дома ви има нашествие на гризачи

Признаци, че в дома ви има нашествие на гризачи

гризачи в къщата

 

Мишките и плъховете най-често влизат в дома ви в търсене на храна и подслон. Те са шумни, унищожават всичко по пътя си и освен това пренасят много зарази. Това може сериозно да навреди на вас и вашето семейство и домашни любимци.

 

Кои са признаците, че в дома ви има гризачи:

  • Шумове: Много е вероятно да чуете драскане или тънки писукащи звуци, идващи от стените и тавана.
  • Изпражнения: Гризачите оставят екскременти, най-често близо до гнездата си или около хранителните си източници. Те също така уринират навсякъде, което с течение на времето води до натрупване на неприятна миризма.
  • Увреждания: Мишките и плъховете гризат дървени повърхности, мазилка,електрически кабели, изолации и т.н. Това може дори да доведе до токови удари, пожари, наводнения и друг тип щети.
  • Гнезда: Гризачите строят гнездата си най-често на таван, в мазе или в кухините на стените.
  • Следи: Мишките и плъховете може да оставят мазни следи около входа на леговището си.

Ако забележите някой от гореизброените знаци, не се бавете с предприемането на съответните мерки. Мишките и плъховете се размножават изключително бързо и няма да ви оставят много време за реакция.

Проблеми, причинени от гризачите

Мишките и плъховете могат да причинят много материални щети, както и да пренесат различни зарази и бактерии, като например хантавирус и дори чума. Те ще унищожат мебелите и стените ви, събирайки материали за гнездата си. Ще си проправят път през всяко кътче на дома ви, в търсене на хранителни източници. Това е сериозен проблем, за който трябва да се вземат спешни мерки. За да сте сигурни, че ще се отървете от него, най-добре се обърнете към професионалисти с опит в областта. Свържете се с екипа на Молекулите още днес!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари