Всички статии

Признаци, че в дома ви има дървеници

Признаци, че в дома ви има дървеници

 

 

Дървениците може да са микроскопични, но пък за сметка на това са един от най-упоритите домашни вредители. Тези дребни буболечки могат да нанесат непоправими щети на вашия дом или бизнес. Те лесно и бързо намират път до помещения, в които хората живеят или работят, като най-често пропълзяват по дрехи или личен багаж, без ние изобщо да забележим.

 

Професионални обработки против дървеници

Препарати в нашият магазин срещу дървеници

 

Тъй като са изключително дребни, те могат да останат незабелязани много дълго време. Възрастните екземпляри са не по-големи от ябълкова семка и имат подобна на нея форма. Те обичат да се крият на тъмни и труднодостъпни места през деня. По-лесно ще ви е да забележите последиците от нашествието на дървениците, отколкото самите буболечки.

 

Как да разпознаете присъствието на дървеници

 

Тези насекоми имат плоска, овална форма и са червеникаво-кафяви на цвят. Зрелите екземпляри са с дължина около 5-7 мм. Техните какавиди изглеждат по подобен начин но са по-дребни и по-светли на цвят. Дървениците често се бъркат с други домашни вредители, като например бълхи, кърлежи, сенояди, какавиди на хлебарки и дори паяци.

 

Ухапвания от дървеници - първият сигнал за присъствието им

 

Първият признак за наличие на дървеници обикновено са следите от техните ухапвания. Този вид насекоми се хранят само от топлокръвни бозайници, каквито сме ние и нашите домашни любимци. Въглеродният диоксид, който издишваме по време на сън, също привлича дървениците към нас. Те имат навика да се крият близо до местата, където хората спят - легла, дивани и т.н.

 

Ухапването от дървеница води до сърбящи подутини с по-тъмен цвят в центъра. Често се наблюдава подуване около засегнатата зона, придружено с парещо усещане.Обикновено са по три или повече такива белега в една и съща зона. Срещат се предимно по части от тялото, които са останали открити по време на сън, например ръце, предмишници и крака. 

 

Други признаци, че домът ви е нападнат от дървеници 

 

Ето няколко допълнители индикатора:

  • Кървави петънца по чаршафите или пижамата ви.
  • Тъмни или ръждиво-кафеникави точици по леглото, дрехите ви или стените около леглото - това са изпражнения на дървеници.
  • Остатъци от излюпени ларви и др.
  • Неприятен аромат, причинен от жлезите на дървениците. Той често е описван като наподобяващ миризма на развалени бадеми, малини или кориандър. Други пък го сравняват с мръсно бельо, ръжда или мокри хавлии. 

 

Борбата с този вид инсекти е голямо предизвикателство. Ако нямате опит в тази сфера, вероятността да успеете да ги изтребите до крак е много малка. Това се дължи на факта, че дървениците обикновено се крият на много труднодостъпни места.

 

Ако забележите наличието им в дома си, най-добре се обърнете за помощ към доказани професионалисти като екипа на Молекулите, с над 12 години опит в борбата с вредителите. Можете да се свържете с нас на телефон 0878 36 00 86.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани