Всички статии

Полезен наръчник за борба с дървениците

Полезен наръчник за борба с дървениците

 

наръчник дървеници

 

Нашествията на дървеници са много по-често срещани, отколкото си представяте. А веднъж щом попаднат в дома ви, тези дребни буболечки са изключително трудни за премахване. Подготвили сме ви няколко полезни трика, с които да се предпазите от подобна напаст.

Повечето хора си мислят, че дървениците ходят само на места, които са мръсни и неподдържани. Всъщност това е просто популярна заблуда. Те може да се появят навсякъде и нямат конкретни предпочитания към мръсни или натрупани домове. Единственото, което дървениците търсят, е сигурно място, на което да се крият през деня. Техните любими зони включват матраци, чаршафи, одеяла, дивани, фотьойли, дрехи, куфари и пукнатини в стените и подовете.

Нашествието на дървеници обикновено стартира по два начина - ако пътувате някъде и без да искате ги пренесете в дома си или ако купите мебели втора употреба, в които вече са се скрили тези неприятни буболечки. Когато пътуваме, ние често отсядаме на места, където преминават много хора, например хотели, квартири и т.н. Ако мястото е заразено с дървеници, те лесно могат да се прикрепят към дрехите и багажа ви и без да знаете да ги занесете вкъщи.

 

Как да се предпазите от нашествие на дървеници

Понякога тази напаст е неизбежна - тези буболечки са с много дребни размери и са майстори в криенето, което ги прави абсолютно незабележими. Въпреки всичко има няколко метода за превенция, с които е добре да се запознаете:

  • Когато сте в хотел или на гости не оставяйте куфара си на земята. Сложете го върху стол, маса или друга издигната над земята повърхност. Това прави по-трудна мисията на дървениците да се покатерят и да се намърдат в него.
  • Проверете ъглите и шевовете на матраците. Инспектирайте добре и чаршафите. Вижте дали ще намерите червени или кафеникави петънца от засъхнала кръв по тях. Това е знак за наличие на дървеници.
  • След като се върнете от пътуване, незабавно сложете всичките си дрехи в сушилнята. Горещината ще убие насекомите, които евентуално са се захванали за тях.
  • Ако сте купили мебели втора употреба, първо ги сложете за известно време върху разпънат бял чаршаф и ги наблюдавайте внимателно. Вижте дали от тях няма да изпълзи някоя буболечка.
  • Инспектирайте внимателно мебелите си с фенерче. Осветете отблизо всички шевове, ъгли и пролуки, за да огледате за наличие на дървеници.
  • Сложете на ръката си гумена ръкавица и минете с пръст по всички възможни ъгълчета. Вижте дали по пръстите ви ще се появят микроскопични червеникаво-кафяви точици.

 

Професионално премахване на дървеници

Превенцията срещу появата на дървеници може и да даде добри резултати, но никога няма гаранция, че тези гадинки все пак няма да намерят пътя към дома ви. Ако забележите знаци за съществуването им, най-добре веднага се свържете с професионална ДДД фирма. Ние предлагаме персонализирани услуги и работим с отлични препарати за борба с всякакви вредители. Свържете се с нас и ние ще ви осигурим спокойствието и сигурността, от които се нуждаете.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани