Всички статии

Опасни ли са дървениците

Опасни ли са дървениците

 

дървеници в спалнята

 

Дървеници: “стопаджиите” в света на вредителите

Повечето хора си мислят, че дървениците се срещат само на много мръсни места и че ако просто поддържат дома си чист, това би ги предпазило. Реалността обаче е доста по-различна. Да, вярно е - местата с ниска хигиена имат много повече шансове да привлекат вредители от всякакъв тип. Но дървениците ходят навсякъде, където има достъп до хора или животни, от които да се хранят, без значение от нивото на чистота на помещението. Те са известни като “стопаджиите в света на домашните вредители”. Прикрепят се към дрехи, лични вещи, хора или животни, които по този начин без да знаят ги пренасят в дома си. Точно така - ако влезете в контакт с дървеници, например по време на престой в хотел или някъде на гости, можете без да искате да пренесете натрапниците у дома.

 

Каква опасност за здравето ви носят дървениците

Те обикновено не разпространяват зарази, за разлика от кърлежите или комарите. За сметка на това пък ни атакуват и се хранят от нас докато спим, което може да доведе до следните здравословни проблеми:

  • Рани и белези: Малките, червени ранички, които дървениците оставят по кожата ви се характеризират с изключително силен сърбеж. Те водят до силен дискомфорт, а разчесването им може да ви стави белези.
  • Инфекции: Освен белези, чесането на тези рани води и до повишен риск от развиване на инфекции.
  • Безсъние: Непрестанният сърбеж, както и неприятното чувство, че в леглото ви има буболечки, които цяла нощ пълзят по вас са напълно достатъчни да попречат на спокойния ви сън.

 

Най-големият проблем: истинска превенция

Вземането на превантивни мерки за предпазване от нашествие на дървеници е почти невъзможно. Да, можете да инспектирате внимателно всички вещи, дрехи и багажи, преди да ги внесете в дома си. Но тези насекоми са толкова незабележими, че е много вероятно да пропуснете нещо. Ако знаете, че в дома ви има дървеници и се опитате сами да ги унищожите, това едва ли ще се случи лесно. Яйцата на тези вредители обикновено са скрити на много трудно достъпни места, така че стандартните спрейове против насекоми или домашните отвари няма как да достигнат до тях. Затова е най-добре веднага щом засечете признаци за наличието на подобна напаст, да се сържете своевременно с професионални ДДД специалисти. Ние предлагаме бързо и ефективно третиране на дървеници и всякакви други вредители.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари