Количка

0 артикула
  • Начало +
  • |
  • Оглед +
  • |
  • |
  • За нас +
  • |
  • Контакти +
  • |
Начало Истории за насекоми и гризачи

Истории за насекоми и гризачи

Дървеници – добрата страна на монетата

дървеници в спалнята

 

Дървеници – никой не ги обича. Нежелани, неприятни, ужасни. Само мисълта за тях ми прави обриви в душата. Какво остава, ако се срещнем в живота? Бих бягала толкова бързо, че със сигурност ще покрия рекорд на Гинес. 

Прочети още →

Защо мишките и хората трябва да живеят заедно

мишки и хора у дома

 

Здравейте, човеци. Аз съм мишката Чип. Искам да ви обясня защо всъщност някои мои събратя мишки идват в домовете ви и заживяват с вас. И защо това е най-естественото нещо на планетата. Всъщност това е т.нар. естествен подбор на миши дом. Ще ви е трудно да го вникнете в тази материя и ще се наложи да започна по-отдалеч.

Прочети още →

Защо трябва да се радвате, че имате хлебарки у дома

дом с хлебарки

 

Здравейте, приятели! Помните ли ни? Ние сме трите сестри хлебарки – аз Джули и сестрите ми Емили и Лулу. Пиша ви това писмо заради зачестилите спекулации около нашия вид. Все по-често чувам разни незапознати хора да се изказват за хлебарките като за чума или напаст...

Прочети още →

СПА почивката на 3 стресирани хлебарки

хлебарки релакс

 

Здравейте, приятели! Ние сме трите сестрици хлебарки – аз Джули и двете по-малки Емили и Лулу. Както вече споделихме с вас, Лулу изкара хлебарската чума и въпреки че се възстанови, ние се чувствахме много стресирани. След дълго чудене как да отпуснем напрежението, решихме да отидем на СПА хотел.

Прочети още →

Защо трябва да гледате хлебарки, а не кучета и котки

хлебарки и кучета

 

Не ви разбирам, хора. Когато разберете, че имате хлебарки вкъщи, започвате да полудявате. Купувате някакви скъпи препарати или викате фирма да се справи с тях. Това е нехуманно. А и не е рентабилно? Когато аз забележа хлебарки у дома знам, че това е благословия. Не, не съм нито луд, нито сектант. Аз съм реалист – много по – разумно е да гледате хлебарки.

Прочети още →

Патилата на две градски мишки извън града

мишки на полето

 

Здравейте, приятели. Ние сме мишките Чип и Еди, помните ли ни? Днес ще ви разкажем за кратката ни аудиенция при далечни роднини в провинцията.

Прочети още →

Как НЕ се решава проблем с нашествие на мишки

проблеми с мишки

 

Членовете на домакинството ми се увеличиха. Не не съм се оженил все още! Вкъщи има мишки. Не съм мислел, че ще го изрека така спокойно, но май в определен момент се предадох. А и не е толкова зле, колкото го представят останалите хора. Но нека ви разкажа за част от премеждията ми в борбата с мишките.

Прочети още →

Великите планове на един неосъществен цар на мравките

мравки царство

 

Здравейте, хора! Аз съм мравката-гений Тоби. Помните ме, нали? Че кой би ме забравил. Около мен винаги е интересно и реших да ви информирам как се развива мравешкия ми живот. Както знаете аз съм богоизбран сред всички мравки и един ден ще управлявам целия мравуняк. Но докато това стане и самозваната ни царица се разкара от трона ми, аз върша добрини за останалите мравки. И то безвъзмездно.

Прочети още →

Цар Плъх и неговото царство каналите

цар плъх

 

Аз съм царят на подземния свят,  управлявам поданиците си в най-тъмните кътчета на света без да подозирате за съществуването на редиците ни и познавам дебрите на града по-добре от всеки един от вас. И не, аз не съм мафиот с раиран костюм, а един голям сив каналджийски плъх или на галено Цар Плъх. Аз съм най-ловкия обитател на градската джунгла, така че ме слушайте внимателно – може да научите нещо.

Прочети още →

Кърлежи в двора – спасиха мъжката ни вечер

кърлежи в двора

 

Кърлежи в двора? Представяте ли си колко е гадно да ги имате? Не може да излезете спокойно, да оставите децата да играят на двора, жената писка. Кучето трябва да излезе на по-дълга разходка и шанса да се рови из градината му е отнет.

Прочети още →
Страница 1 от 5
«1 2 3 4 5»

Истории за вредители

Дървеници – добрата страна на монетата

10 Яну 2019
  Дървеници – никой не ги обича. Нежелани, неприятни, ужасни. Само мисълта за тях ми прави обриви в душата. Какво остава, ако се срещнем в...

Защо мишките и хората трябва да живеят заедно

25 Дек 2018
  Здравейте, човеци. Аз съм мишката Чип. Искам да ви обясня защо всъщност някои мои събратя мишки идват в домовете ви и заживяват с вас. И...

Защо трябва да се радвате, че имате хлебарки у дома

12 Ное 2018
  Здравейте, приятели! Помните ли ни? Ние сме трите сестри хлебарки – аз Джули и сестрите ми Емили и Лулу. Пиша ви това писмо заради зачес...