Всички статии

Мишки и плъхове – интересни факти и борбата срещу тях

Мишки и плъхове – интересни факти и борбата срещу тях

 

Мишките и плъховете са едни от най-неприятните представители на животинския свят, с които може да се сблъска човек. Срещата с тях често е плашеща, възможността да се самопоканят в дома ни – ужасяваща, а борбата срещу тях – трудна и неприятна. Наясно сме, че едва ли има човек, който желае да използва свободното си време, за да се бори с мишки и плъхове или да търси най-добрите препарати, за да може поне една идея по-лесно да се справи с проблема. По тази причина ние можем да свършим тази досадна работа вместо Вас, като Ви предложим най-добрите продукти на пазара или посетим мястото, в което има проблем, за да ви спестим следваща среща с тези вредители.Мишките и плъховете – защо е толкова трудно да се справим с тях самостоятелно?

 

Мишките и плъховете имат невероятната способност да оцеляват в изключително иначе тежки условия. Не се боят от промените и се справят безпроблемно в нова среда. Ако бяха хора, щяха да бъдат сред най-добрите атлети на планетата.

 


Умеят да скачат, да тичат, да унищожат чрез гризане най-различни повърхности и им се носи слава на отлични плувци. Отгоре на всичко природата ги е надарила с огромна издръжливост, което ги прави непримирими пред намирането на храна.

 

Борба с плъхове от екипите на Молекулите

 

Какви са ползите и вредите от мишките и плъховете?

 

Мишките и плъховете са приносители на множество зарази. Ако сме късметлии, ще се разминем с по-лека като дерматит. Не е изключено обаче да настъпят здравословни проблеми като трихинелоза, бяс и други.

 

Отрови и капани за мишки и плъхове

 

Мишките и плъховете могат да увредят както автомобила ни, така и покъщнината ни. Както споменахме по-горе са отлични гризачи. За съжаление финансовата част и неудобството от унищожаването на ресурсите ни би било по-малкото зло. Всички знаем, че последствията могат да бъдат много по-застрашаващи за здравето и живота ни.

 

Имаме ли мишки и плъхове в дома си или на работното си пространство?

 

Ако вече се съмнявате, че имате мишки и плъхове в дома си, то най-вероятно това е факт. Има обаче малки знаци, които могат да потвърдят или отхвърлят опасенията Ви. Ето какви са те:

 

Намирате гнезда на мишки и плъхове

Мишките и плъховете умеят да си правят удобни гнезда. За целта няма да се притеснят да нагризат всичко, което се изпречи пред погледа им и би им свършило работа - картонени кутии, вестници, списания, платове. Не са пестеливи откъм материално изобилие.

 

Не намирате гнезда, но откривате улики от мишки и плъхове

Най-често това са нагризани материали, които мишките и плъховете са унищожили. Ако следите са с форма на по-малки зъби, то сте били нападнати от мишки, ако са от по-големи зъби – честито, имате си плъхове.

 

Мирише неприятно

 

Обикновено, когато в пространството, което обитаваме, се появят мишки и плъхове, започва да се носи неприятна миризма.Тя се възприема особено остро от другите домашни любимци. Кучето или котката ви могат да станат неспокойни и започват да драскат по места, към които преди не са проявявали никакъв интерес. Така Вие имате възможност да разберете дали сте нападнати от мишки и плъхове, като огледате добре мястото, където е застанал домашният Ви любимец.


Искаме да пробваме сами да се отървем от мишките и плъховете – какви домашни рецепти знаем?

Нашият екип приема клиентите си като приятели. По тази причина не целим просто да Ви продадем продукти или да дойдем на проблемното място, за да решим проблема вместо Вас. Ето защо подбрахме няколко съвета, които могат да Ви бъдат от полза, ако решите сами да опитате да прогоните тези гризачи. Ето какво не харесват те:

 •  
 • черен пипер – мишките и плъховете дишат по-трудно, когато около тях се носи миризмата на черен пипер. По тази причина може да поръсите местата, на които смятате, че се крият, използвайки този продукт;
 • дафинов лист – мишките и плъховете биват привлечени от него, но той може да бъде смъртоносен за тях. Поставете листа от растенията в скривалищата им;
 • капан – по този начин можете да се отървете от тях, но и да не причинявате смъртта им. Една част от хората купуват или изработват сами това съоръжение, а после занасят представителите на този вид сред природата, където ги пускат на свобода;
 • котка – един домашен любимец в дома, може ефективно да се справи с мишките и плъховете. Остава обаче въпроса дали бихте прегръщали и целували любимото си животно, след като е имало пряк досег с така неприятните представители на гризачите.

 

Желаете някой друг да се заеме с неприятната задача?

При положение, че горните съвети не помагат или сте се отказали да се справяте сами, то ние можем да Ви окажем съдействие, независимо дали мишките и плъховете са се настанили в апартамента Ви, къщата на село или сградата, в която работите. Обикновено, докато ние се справяме с проблема, Вие можете да продължите да извършвате обичайните си дейности, с което няма да попречим на работата Ви или грижата за дома.

 

Стъпките, които ще предприемем, за да се справим с мишките и плъховете, ще Ви бъдат представени при предварителен разговор, както и очакваните резултати от целите, които сме си заложили. По този начин ще получите сигурност за всичко, което се случва в процеса на работата ни. Препаратите, които използваме, са с разрешение и са напълно легитимни на пазара. Така гарантираме, че ще оправдаем доверите Ви и няма да изложим здравето Ви на риск. Цените, които ще Ви предложим също съответстват на пазарните в страната, а при обработка на по-големи пространства, ще получите индивидуална оферта, за да бъдете сигурни, че сте направили най-правилният избор.

 

Най-важното – нашият екип ще разбере откъде са дошли мишките и плъховете, за да се спре техният нов достъп. С това не просто ще разрешим временно настоящия Ви проблем, а ще Ви предложим дългосрочно решение и ще предотвратим нова неприятна среща с тези животни.

 

Какви са нашите методи?

Използваме различни методи, с които ще бъдете запознати, когато ни разкажете повече за проблема и пространството. Често комбинираме различни начини за справяне с проблема, за да постигнем максимална ефективност. Живот без вредители – това не е просто нашата работа, а нашата мисия. Искаме да Ви осигурим максимален комфорт, с което да създадем собственото си удовлетворение.

 

Поверия, които са свързани с мишките:

 

 • в древността се е считало, че ако мишки изядат остатъка от храната на трапезата, който не е прибран, то стопанинът ще изпита силен зъбобол. По тази причина в миналото са лекували болката с ядене на хляб, който бил нагризан от животното;
 • женската ревност е причинила какво ли не на мъжката част от човечеството. Някога в Древен Рим ревнивите дами са мажели скришно мъжете си с миши фекалии. Считали са, че по този начин мъжете няма да им изневерят и да погледнат друга жена. За нас остава въпроса дали са миришели на този аромат и дали конкурентките изобщо биха се доближили до тях.
 • когато паднело млечното зъбче на дете, то се хвърляло в миша дупка. Родителите отправяли молби да порасне нов зъб на рожбата им – здрав, като на мишка.

 

Интересни факти за мишките и плъховете:

 

 • плъховете са обитатели на земята от около 50 хиляди години, преди да се появи човекът. Сега можете да си представите защо толкова нахално се настаняват в домовете ни, може би считат, че сме завзели територията им;
 • има теории, че динозаврите са изчезнали заради… плъховете, които изсмуквали съдържанието в яйцата им. Малки, но силни – как да я разбереш тази природа...;
 • мъжките плъхове обичат да ги гушкат – те с радост биха се оставили да бъдат прегръщани и дарявани с любов. Тук животът не е честен спрямо тях, защото всеки човек бяга далеч от тях, но с кого ли е справедлив животът. Мишките също така обичат да се боричкат и страдат, ако са оставени самотни;
 • мъжките плъхове пеят след секс – просто звукът на музиката им не се чува с човешко ухо. Те обаче са доказателство, че всеки, независимо от позицията си на земята, има нужда от доза сладки изкушения;
 • те са първите, които се опитват да напуснат кораба, ако времето предвещава буря. Това отново се дължи на слуховите им възможности. Много лесно тези гризачи разпознават промените в шума на вълните и вятъра или идващата гръмотевична буря.
 • мишите и плъховете общуват и през останалото време чрез звуци, които хората сме неспособни да чуем.

 

Миши празник

 

В българския обреден календар има най-разнообразни празници. Дори такъв, който е посветен на гризачите. Поверията разказват, че на него стопаните правят ритуали, с които да се предпазят от нашествие на мишки и плъхове.

 

На него жените не ползват остри предмети, не замесват хляб и не извършват дейности, които са свързани с шиене и плетене. Целта им е да запазят дрехите, покъщнината и реколтата от острите миши зъби.

 

В някои региони на страната се изпълнява ритуалът „Миша сватба”. Целта е вещите ни и реколтата да бъдат предпазени от мишки и плъхове. За ритуала са нужни 2 жени, които носят еднакви имена. Улавят мъжка и женска мишка и ги превъплъщават в младоженци.

 

После ги връзват една за друга и ги поставят в съд, а момците и ергените от населеното място се превръщат в „кумове”, „зълви” и „девери”. Всички жители на населеното място се събират и ги изнасят от града или селото под музикален съпровод. Вярва се, че след тях ще тръгнат и останалите мишки и плъхове.

 

Мишки и плъхове – не са Ви нужни ритуали, ние можем да Ви помогнем

 

Имаме опит с борбата срещу мишки и плъхове, работим на достъпни цени и се стараем да оправдаем доверието на хората, които ни се доверяват. Мишки и плъхове – кажете им довиждане и оставете изпращането от дома или работното Ви място на нас.

 

Нека заедно кажем „не” на мишките и плъховете, на заразите, които носят със себе си и белите, които създават. Нека заедно кажем „да” на спокойствието и комфорта.

 

Ако имате нужда от допълнителни съвети – също ни потърсете. Готови сме да подадем ръка и да Ви съдействаме във всеки един момент.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари