Всички статии

Колко опасни могат да бъдат хлебарките

Колко опасни могат да бъдат хлебарките

хлебарки внимание

 

 

Кое е най-опасното нещо, което може да ви се случи в ежедневието? Да имате произшествие с колата на път за работа? Да ви се наложи да работите с тежки и опасни машини? Да се порежете със самобръсначката, докато се бръснете? Да се контузите докато спортувате?

 

Всеки ден обикновеният човек участва в най-различни опасни дейности. За щастие сме се научили да свеждаме до минимум заплахата от тях с помощта на процедури по безопасност и обучение. По същия начин трябва да се справяме и с хлебарките. Ако не сте добре информирани за тези инвазивни вредители или опасностите, които носят, ето няколко неща, които трябва да знаете.

 

Не всички хлебарки са еднакви. Всъщност в България най-често се срещат два основни вида. Германските хлебарки са най-разпространеният вид домашна хлебарка у нас. Този светлокафяв или кафяв вредител се идентифицира най-добре по тялото му с дължина 13-16 мм и двете почти успоредни хоризонтални ивици, разположени точно зад главата му.

 

Ориенталските хлебарки, известни още като водни буболечки, са съвсем различни на външен вид от техните близки роднини. Те са значително по-големи (тялото им е с дължина 25-32 мм) и са черни на цвят. Наименованието водни буболечки идва от техните предпочитания към тъмни, влажни и студени места, като например канализации или влажни мазета.

 

 

Колко добре познавате хлебарките?

 

Този вид насекоми обикновено се свързват с мръсотия, боклук и гниене. Много често по различни телевизионни състезания виждаме как хората са принудени да се изправят пред най-големия си страх, а именно да пипат или дори да ядат хлебарки. Това, което може би не знаете е, че буболечките, които виждате в риалити телевизиите се държат в контролирана среда и се хранят с чиста храна. Това се прави, за да може да се осигури безопасността на хората, които трябва да взаимодействат с тях. Хлебарките в дивата природа обаче са много по-опасни, тъй като нямат ограничения в мръсните места, по които се скитат или изгнилата храна, която ядат. В домовете ни тези неприятни вредители разпространяват болестотворни бактерии, които могат да навредят на хора и домашни любимци.

 

В допълнение към пренасянето на болести, хлебарките също предизвикват и пристъпи на астма. Тъй като те сменят кожата си и отделят екскрементите си в домовете ни, миниатюрни частици от тези отпадъци се отделят във въздуха. Когато се вдишват, те причиняват задух при хората, които страдат от респираторни заболявания.

 

 

Трудно ли е да се отървем от хлебарките?

 

Чували ли сте някога да се казва, че хлебарките все още ще съществуват векове след като човечеството си отиде? Това се дължи главно на способността на тези вредители да оцелеят при суров климат и животозастрашаващи условия. Устойчивостта на хлебарките поражда някои сериозни опасения за собствениците на жилища, които се опитват да се справят с проблемите сами. Преди да губите време, пари и усилия, опитвайки се да елиминирате хлебарките имайте предвид, че е много вероятно опитите ви да не проработят. Дори и да намерите продукт, който елиминира ефективно тези супер издръжливи насекоми, все пак трябва да знаете как да го прилагате правилно, за да не излагате семейството и домашните си любимци на риск.

 

 

Най-добрият начин да се отървете от хлебарките

 

Единственият начин да се уверите, че проблемите ви с хлебарките се решават правилно, е да наемете професионалисти. Ние, екипът на Молекулите разбираме опасностите, които носят тези гадинки и знаем как да се справяме ефективно с тях. Използвайки усъвършенствани технологии за контрол на вредителите и безкомпромисни стратегии за елиминиране, ние ще дадем на дома ви защитата, от която се нуждае, за да остане чист и необезпокояван от вредители целогодишно.

 

Свържете се с нас по телефона или чрез формата за контакт в сайта, за да разработим специално за вас подходящ план за обработка на помещенията и изтребване на хлебарки.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани