Всички статии

Какво обичат хлебарките

Какво обичат хлебарките

Вероятно всеки е чувал една основна максима в борбата и войната. Става дума за старата истина

 

Трябва да познаваме противника, за да го победим

 

Ежедневно човеците водят битка с хлебарките. Преди да прожължим ще направим важно уточнение. Вероятно хората никога няма да спечелят тази битка и хлебарките ще пребъдат. За съжаление това е самата истина.

 

Това обаче не пречи да опитваме да се отърваме от хлебарките дори и за няколко месеца или година. Това вече е по силите ни. Ние, специалистите от Молекулите, го правим вече над 10 години.

 

Да се върнем все пак към максимата от първите редове. Да, тя е вярна. За да победим (макар и временно) хлебарките, ние трябва да ги познаваме. Самите препарати в днешно време са хубави и вършат отлично своята работа. Но трябва да се приложат правилно, за да постигнат максимална ефективност. Да посочим други подобни примери, ако не се досещате сами:

 

  • Продуктите може да са пресни и хубави, но ако готвача няма умения, няма да направи онова превъзходно ястие;

 

  • Плочките за банята, лепилото и фугата са от най-добро качество, но ако майстора няма достатъчно умения, то резултата няма да задоволи клиента;

 

Сигурни сме, че разбрахте идеята. Целта на следващите редове да узнаете какво обичат хлебарките. Така ще сте по-подготвени в борбата с тях. И вероятно борбата ще е успешна.

 

Да предположим, че Вие имате хлебарки и искате те да изчезнат. Тъй като живота, не е розова приказка и Вие нямате магическа пръчка, ще трябва да разчитате на нещо друго, с което ефективно да унищожите хлебарките.

 

Единият вариант е да опитате да се справите сами, като си закупите подходящи препарати и капани за хлебарки.

 

Вижте кои продукти препоръчваме в Молекулите Магазин. Хубавото на нашият магазин е че препоръчваме продукти, които самите ние използваме и познаваме техните качества.

 

Ако решите да се справите сами, следващите редове са изключително важни за Вас. Благодарение на тях ще бъдете подготвени къде, как и кога да обработвате. И нещо много – много важно – ще знаете какво да очаквате във всеки един момент от процеса по унищожаване на хлебарките. Да, трябва да уточним, че прогонването на хлебарките е процес – не е някакво еднократно дейтвие и след 24 или 48 часа, вече да няма хлебарки. Затова обаче, повече по-надолу в редовете.

Вторият вариант е да се доверите на ДДД фирма, като Молекулите. Ще повикате специалист, който познава хлебарките и ще започне процеса по унищожаване. Нека вметнем, че погрешно много хора възприемат дезинфекторите, като просто едни пръскачи. Защото тези хора не се замислят, че борбата с вредители е занаят. Той се учи, при това постоянно – като всеки друг занаят. Има своите специфики и е хубаво да има уважение към хората занимаващи се с тази дейност.

 

Ако се доверите на опита на Молекулите, можете да бъдете сигурни, че нашите дезинфектори познават хлебарките и начина им на живот. С една дума, можете да бъдете по-спокойни за крайния ефект.

 

В случай, че се доверите на друга ДДД фирма, ще знаете на какво да обърнете внимание по време на работата на съответния дезинфектор.

 

Нека продължим със същината – какво обичат хлебарките? Как да се възползвате от техните слабости?

 

Хлебарките не могат без три неща:

 

  1. Топло;
  2. Тъмно;
  3. Вода;

 

Много клиенти са изненадани, когато разберат тези три така важни условия за хлебарките. Много хора си мислят, че насекомите живеят близо до хранителни продукти. Това съвсем не е така. Няма нужда да има някакви видими храни оставени от вас.

 

Хлебарките винаги ще намерят какво да ядат. В най-краен случай ще започнат да се самоизяждат.

 

Все по-често се виждат хлебарки на светлина, както и на по-ниски температури. Т.е., те еволюират в тази посока.

 

Но, хлебарките твърдо и категорично не могат без някаква влага – нямат нужда от някакъв сериозен и голям водоизточник. Достатъчни са им капките от конденза по тръбите, малкото водичка от кафемашината, водата в чинийките на саксиите и т.н. За съжаление няма как тотално да ограничите достъпа им до някаква влага. Но можете да опитате да минимизирате този фактор.

 

Когато решите да обработвате срещу хлебарки, не забравяйте тези три любими за хлебарките условия. Трябва да търсите хлебарките и да приложите препаратите до техните гнезда.

 

А къде да търсите хлебарките – близо до влага, на скрити и тъкмни места, близо до електроуреди, защото те излъчват топлина, по високите шкафове, защото топлото бяга нагоре.

 

Вече знаете какво обичат хлебарките. Така знаете и къде да ги търсите. Със сигурност сте по-подготвени за борбата с тях.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани