Количка

0 артикула
Всички статии

Как НЕ се решава проблем с нашествие на мишки

%%HTML_BLOGARTICLETITLE%%

мишки унищожаване

 

Членовете на домакинството ми се увеличиха. Не не съм се оженил все още! Вкъщи има мишки. Не съм мислел, че ще го изрека така спокойно, но май в определен момент се предадох. А и не е толкова зле, колкото го представят останалите хора. Но нека ви разкажа за част от премеждията ми в борбата с мишките.

 

ПРОФЕСИОНАЛНА БОРБА С МИШКИ ОТ МОЛЕКУЛИТЕ

 

След като се срещнахме в средата на хола в апартамента ми, нахалните гризачи останаха непоколебими, докато на мен ми трябваха десетинаа минути на вцепенение, в които осъзнавах, че у дома има мишки. Събрах цялата решителност, която беше останала у мен и реших, че няма да се дам така лесно. Няма да позволя и на някакви си мишки, големи по няколко сантиметра, да живеят в дома ми. Нахъсах се още повече. Тези малки зловредни мишки са дошли наготово в спретнатия ми апартамент, чиято ипотека изплащах години наред. Решено е, ще спася дома си от тази напаст.

Всъщност единственото, което знаех за мишките беше от анимационните филми и беше фактът, че обичат сирене. Това беше и козът ми. Във всяко ъгълче на апартамента ми имаше парче сирене. Очаквах скоро гризачите да излязат и аз да ги хвана в кутиите, които бях приготвил. Явно не бяха гладни, защото чаках с часове и накрая заспах. Събудих се и осъзнах, че неканените гости се бяха почерпили добре, но следа от тях нямаше.

Спечелиха битката, но не и войната. Следващият ми ход трябваше не само да ги срази, но и да ме защити от мишки завинаги. Взех си котка. Казва се Том. Тематично, а?

 

ОТРОВИ И КАПАНИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА МИШКИ

 

Може би още щом я видеха щяха да си тръгнат и да не ставам свидетел на грозни сцени. Бях сигурен, че този план ще сработи. Котката е универсално оръжие за изтребване на мишки. Универсално оръжие друг път. Моята е универсален лентяй. Където стигне, там заспива.

Последния ми шанс в борбата с гризачите беше класическия капан за мишки. Накупих аз капани и ги заложих из вкъщи. И какво да видя, котката безделница за първи път се надигна и тръгна из апартамента. Беше се насочила право към храната в един от капаните. Развиках се и скочих да я спасявам като „се хванах“ в 2-3 от капаните.

Равносметката към настоящия момент. Не се тревожете – с котката сме добре, синините ми заздравяха за няколко седмици. Мишките ли – ами и двамата с Том умираме от ужас, но няма какво да направим. За да не ни закачат отделяме от храната си и я оставяме за тях.

Брой на домашните любимци (ако можем да наречем домашен любимец всяко космато и четирикрако същество, което населява дома ми) към настоящия момент - около десетина броя. Брой на домашните любимци, взети у дома по мое желание – 0.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари