Всички статии

Как НЕ се решава проблем с нашествие на мишки

Как НЕ се решава проблем с нашествие на мишки

мишки унищожаване

 

Членовете на домакинството ми се увеличиха. Не не съм се оженил все още! Вкъщи има мишки. Не съм мислел, че ще го изрека така спокойно, но май в определен момент се предадох. А и не е толкова зле, колкото го представят останалите хора. Но нека ви разкажа за част от премеждията ми в борбата с мишките.

 

ПРОФЕСИОНАЛНА БОРБА С МИШКИ ОТ МОЛЕКУЛИТЕ

 

След като се срещнахме в средата на хола в апартамента ми, нахалните гризачи останаха непоколебими, докато на мен ми трябваха десетинаа минути на вцепенение, в които осъзнавах, че у дома има мишки. Събрах цялата решителност, която беше останала у мен и реших, че няма да се дам така лесно. Няма да позволя и на някакви си мишки, големи по няколко сантиметра, да живеят в дома ми. Нахъсах се още повече. Тези малки зловредни мишки са дошли наготово в спретнатия ми апартамент, чиято ипотека изплащах години наред. Решено е, ще спася дома си от тази напаст.

Всъщност единственото, което знаех за мишките беше от анимационните филми и беше фактът, че обичат сирене. Това беше и козът ми. Във всяко ъгълче на апартамента ми имаше парче сирене. Очаквах скоро гризачите да излязат и аз да ги хвана в кутиите, които бях приготвил. Явно не бяха гладни, защото чаках с часове и накрая заспах. Събудих се и осъзнах, че неканените гости се бяха почерпили добре, но следа от тях нямаше.

Спечелиха битката, но не и войната. Следващият ми ход трябваше не само да ги срази, но и да ме защити от мишки завинаги. Взех си котка. Казва се Том. Тематично, а?

 

ОТРОВИ И КАПАНИ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ НА МИШКИ

 

Може би още щом я видеха щяха да си тръгнат и да не ставам свидетел на грозни сцени. Бях сигурен, че този план ще сработи. Котката е универсално оръжие за изтребване на мишки. Универсално оръжие друг път. Моята е универсален лентяй. Където стигне, там заспива.

Последния ми шанс в борбата с гризачите беше класическия капан за мишки. Накупих аз капани и ги заложих из вкъщи. И какво да видя, котката безделница за първи път се надигна и тръгна из апартамента. Беше се насочила право към храната в един от капаните. Развиках се и скочих да я спасявам като „се хванах“ в 2-3 от капаните.

Равносметката към настоящия момент. Не се тревожете – с котката сме добре, синините ми заздравяха за няколко седмици. Мишките ли – ами и двамата с Том умираме от ужас, но няма какво да направим. За да не ни закачат отделяме от храната си и я оставяме за тях.

Брой на домашните любимци (ако можем да наречем домашен любимец всяко космато и четирикрако същество, което населява дома ми) към настоящия момент - около десетина броя. Брой на домашните любимци, взети у дома по мое желание – 0.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани