Всички статии

Дървениците – как да се преборим с тях

Дървениците – как да се преборим с тях

 

В статията от миналата седмица Ви запознахме с тяхно величество – дървениците. Днес най-искрено се надяваме, че сте се отървали от ужасните гадинки, които са смучели кръвчицата Ви. И дървениците са останали един лош спомен за Вас и семейството Ви.

 

Съмняваме се обаче, че това е така! Или четете този текст, защото сега сте разбрали, че Ви гостуват. Или все още дървениците не са напуснали пределите на дома Ви. Неканени, нежелани, но малки и нахални – те няма да си тръгнат просто така.

 

Вече знаете кои са дървениците – как изглеждат, как живеят, какво им е необходимо, за да оцелеят. Сега ще Ви разкажем и няколко интересни истории за дървениците и хората. Така де – най-лесно се черпи от чуждия опит. А и е хубаво да знаем кой е един от виновниците, който работи за препарат, унищожаващ дървениците. Все пак трябва да знаем на кого да благодарим.

 

Осемстотин хиляди долара за ухапана от дървеници жена

 

Мястото е САЩ, Мериленд. Един човек дава недвижимото си имущество под наем. Когато сключва договор с дамата, хазяинът „забравя“ да спомене, че домът му е поставен под карантина, заради дървениците.

 

Е, обезщетението за причиненото неудобство е повече от добро. Чак и на нас ни се поиска да сме на мястото на нахапаната дама.

 

Да изработиш препарат, който унищожава дървеници

 

Канадска изследователка иска да създаде препарат, който да се справя с нашествието на дървениците. Оказва се, че това не е никак лесна задача.

 

Професор Грис се впуска в приключение, което продължава пет години. За това време е нахапана около сто и осемдесет хиляди пъти от дървеници. Нейната цел – създаването на препарат, който изкарва всички дървеници от дупките и ги скупчва на едно място. По този начин убиването им се превръща в една по-лесна задача.

 

Домашни методи за борба с дървениците

 

Дървениците и битката с тях не е лесна задача, но ако сте решили да се опитате да ги унищожите сами – ние ще се опитаме да Ви помогнем, като Ви разкажем за методите, които знаем.

 

Спирт – казват, че дървениците умират от него. Взима се от аптеката и се пръскат всички засегнати места. Според нас е малко притеснително, защото трудно можем да разберем кои са всички засегнати места, за да пръскаме в тях – контакти, дупчици и други тайни места. А дори две дървеници да останат живи, то те са способни да се размножат и да заразят цял блок.

 

Мента и лавандула – маслото от мента и маслото от лавандула имат способностите да отблъскват насекомите. Знаем, че са много ефективни за прогонването на комари. Чували сме, че се справят успешно и с дървениците. Силната им миризма би трябвало да ги прогони от дома или офиса Ви.

 

Необходимо е обаче да сте сигурни, че никой ваш колега или близък няма алергия към посочените масла. Иначе проблемите ще станат два.

 

Алкохол – не, няма да напиваме дървениците. Просто имат непоносимост към него. Напръскайте с алкохол засегнатите места, но не забравяйте да оставите матрака си да се проветрява, за да не попие миризмата в него.

 

Дървениците мразят жегата

 

Ако дървениците са се скрили в дюшека, матрака или чаршафите и одеялата, то нашите любими слънчеви лъчи ще Ви помогнат. Дървениците не понасят слънце.

 

Трябва да изкарате посочените неща на директна слънчева светлина, а температурата навън да бъде поне тридесет градуса.

 

Оцет – някои дървеници ще умрат от него, други ще избягат от миризмата на оцет. Дървениците не го понасят. Отново е необходимо да обработите всяко кътче на Вашия дом или офис с него. За съжаление силната миризма на оцет не е препоръчителна за хора и силният му аромат може да доведе до неразположение.

 

Прахосмукачка

 

Какъвто и метод да изберете, то накрая минете всяко ъгълче, в което може да се скрие една дървеница с прахосмукачка. Нека нейната торбичка да бъде за еднократна употреба.

 

Да се справиш сам с дървениците може би не е невъзможна задача. Но както виждаме всеки метод за борба с дървениците създава и много работа и неудобства.

 

Ако желаете да си ги спестите и борбата с дървениците да свърши бързо, то ни потърсете. Цените, на които работим са достъпни за всяко домакинство, а резултатите от нашата работа са доказани във времето.

 

Ако имате нужда от консултация – то отново не се колебайте да ни потърсите. Ще обясним стъпка по стъпка каква е процедурата за унищожаването им и какво да очаквате при нашето посещение. А ако можем да помогнем със съвет – с удоволствие ще го направим.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани