Всички статии

Ако намерите умрели хлебарки на служебното си място, значи имате сериозен проблем

Ако намерите умрели хлебарки на служебното си място, значи имате сериозен проблем

хлебарки в офиса

 

 

Случвало ли ви се е да намирате мъртви хлебарки във вашия офис или работно място? Това може да е знак за голям проблем. Проучванията показват, че за всяка хлебарка, която виждате на открито, може да има още поне 1000, които дебнат зад стените. Нашествието на тези гадинки на служебното ви място може да създаде неприятности за служителите, да прогони клиентите и дори да причини здравословни проблеми. Ако откриете повече от една мъртви хлебарки в рамките на няколко дни, значи имате сериозен проблем и трябва незабавно да се свържете с професионална фирма, предлагаща ДДД услуги.

 

 

Как да унищожите хлебарките в офиса

 

Има няколко неща, които можете да направите, за да унищожите хлебарките, които вече живеят във вашата сграда. Поставянето на капани с лепило или течности може не само да убие няколко хлебарки, но и да ви даде представа колко мащабен е проблемът. Колкото повече хлебарки убиват капаните, толкова по-сериозно е положението.

 

Един ефективен естествен капан е да поставите контейнери с вода и сода за хляб и да сложите парче хляб в средата. Вместо сода за хляб могат да се използват и разтвори на оцет и борна киселина. Хлебарките ще бъдат привлечени от хляба и след това ще умрат в разтвора.

 

Поръсването с диатомична пръст в области, където тези насекоми обичат да се крият, също може да бъде ефективно. Диатомитът е вещество, което е безвредно за хората и домашните любимци, но е опасно за хлебарките. Можете също да използвате коча билка (по-известна като котешка трева) като репелент, въпреки че това няма да убие съществуващите буболечки, а само ще ги отблъсне.

 

Всички гореизброени методи могат да бъдат полезни и да ви помогнат да прецените мащаба на проблема, но е малко вероятно да отстранят окончателно сериозните нашествия на хлебарки.

 

 

Превенция срещу хлебарки

 

Най-важното е, че трябва да вземете превантивни мерки, за да не се влоши проблемът ви с хлебарките. Поддържането на добра хигиена е от съществено значение. Хлебарките обичат да ядат парченца от нашата храна, така че излъсканата до блясък кухня и почистването на хранителните отпадъци е наложително. Опитайте се да държите капаците на кошчетата затворени, така че малките гадинки да не  помиришат нищо изкушаващо вътре.

 

Хлебарките също могат да бъдат привлечени от парченца хартия, прах и мръсотия, които се натрупват по земята. Поддържането на подовете почистени също е важно, защото всякакви малки трохи и боклучета могат да бъдат нещо, което привлича насекомите към дома ви. Освен всичко останало, те обичат да се крият под натрупани вестници, вещи, кутии, мебели и т.н., така че колкото по-малко места имате за скриване на хлебарки, толкова по-добре.

 

Трябва също да се погрижите за запечатването на всички пролуки и пукнатини около стени, врати и прозорци. Хлебарките могат да влязат и чрез водопровода. Запечатайте и зоните около тоалетни, вани и мивки. И ако имате спукан кран, поправете го - течащата вода и влагата привличат хлебарките.

 

 

Свържете се с професионалисти

 

Ако сте предприели превантивни мерки и сте използвали някои средства за защита, но все още забелязвате проблем след няколко дни, време е да се обадите на професионалистите за борба с вредителите. Екипът на Молекулите предлага висококачествени продукти и разполага с добре обучен персонал. Ние не разчитаме на евтини, токсични пестициди. Използваме интелигентен, отговорен подход и предлагаме както професионални биоциди, така и препарати, подходящи за използване от непрофесионалисти в домашни условия. Нашият персонал от унищожители на вредители е добре обучен и имаме всички необходими регистрации в РИОКОЗ и МЗ. Ние предоставяме услугите си със 100% гаранция за удовлетвореност.

 

Ако откриете, че в дома или офиса ви има хлебарки или други вредители, обадете ни се още сега. Можем да определим степента на проблема ви и да обсъдим възможните решения с вас. С наша помощ ще се отървете ефективно от хлебарките, за да можете да се посветите на ежедневните си задължения, без да се притеснявате за тях. За да научите повече за нашите услуги по екстерминиране на вредители, включително борба с хлебарки, контрол на гризачи и т.н., разгледайте уебсайта ни или се свържете с нас още днес!

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани