Всички статии

Хлебарки - повече от това, което искате да знаете

Хлебарки - повече от това, което искате да знаете

факти за хлебарки

 

Ужас! Гадост! Напаст! Да, вече разбрахте – ще си говорим за хлебарки. Онези създания, които не искаме да срещаме. Но на всеки един му се е налагало. Онези вредители, които оцеляват във всяка среда. Онези, които могат да изправят косата ни, защото ни погнусяват. Онези вредители, които се настаняват в домовете и офисите ни, без изобщо да са желани.

 

Хлебарки – щом сте потърсили информация за тях, то явно имате проблем с тях. Почти сме сигурни, че не сте се сетили за тези вредители, просто защото са ви интересни. И все пак са интересни! Но това ги прави още по-гнусни!

 

Какво интересно има в една хлебарка – нека Ви разкажем. Ако имате нужда от помощ да се справите с вредителите – обадете ни се.

 

Кой е по-стар – динозаврите или хлебарките?

 

Ако кажем, че хлебарките обитават нашата планета откакто свят светува – няма да сме далеч от истината. Или поне са познавали динозаврите, защото са били на земята още преди тях. Е, динозаврите не са оцелели, но хлебарките са тук. И по-лошото се крие във факта, че нямат желание и намерение да си ходят.

 

С какво се хранят?

 

Те никога не остават гладни, защото се хранят с всичко, което видят – сапун, платове, хартия или косми – всичко им е вкусно. Но, ако има месце или нишестени храни – няма да откажат. Те са им любимите лакомства. И гадовете – едва ли се притесняват за фигурата си. А без храна издържат дълго време. Е, предвид, че не са много капризни – едва ли им се налага.

 

Фирма за хлебарки - Молекулите

 

Как живеят?

 

Често виждаме хлебарките да се движат самостоятелно, но всъщност предпочитат да живеят на групи. Как се намират – не сме сигурни, че искате да знаете, но... Изпражненията им съдържат химикали, които подсказват на другите хлебарки къде са роднините им. И после ни правят парти. Хелоуин ряпа да яде!

 

Унищожаване на хлебарки

 

Защо тези вредители  успяват да избягат и да се скрият?

 

Просто са много бързи! Родени са за спортисти, но не го знаят. Иначе златните медали са им в кърпа вързани. Хлебарките могат да задвижат краката си двадесет и седем пъти – в секунда. Е, как ви се струва? Не, няма смисъл да пробваме...

 

Ако убием хлебарка, дано да е мъжка!

 

И ние така си мислихме преди години. Оказа се, че женските хлебарки имат нужда от мъжки средно около веднъж в живота си. Но умеят да си пазят сперма, все едно имат в себе си склад.

 

Могат да я използват много напред във времето. Предпочитат да създават поколение при наличие на повече манджа (както разбрахте – не са капризни).

 

Умират ли във вода?

 

Ако до четиридесет минути след като са във вода не стигнат до безопасно за себе си място, то могат да умрат. Те поемат въздух чрез дупки, които се намират в тялото им. Тези дупки могат да останат затворени до четиридесет минути, без да причинят здравословни проблеми на нашите „любимци“.

 

Могат да си живеят без глава! И то в продължение на дни... Да, знаем, че е налудничаво...

 

Тези безумно гадни вредители са способни да си живеят и без глава. Това се получава заради факта, че мозъкът им не контролира всяка част от тялото им. Най-важните органи при хлебарките се намират в средата на тялото им, а не в главата.

 

Доста по-вероятно е да умрат, защото нямайки глава не могат да пият вода. Първото не им пречи.

 

Обичат да си почиват. И нощният живот им харесва!

 

Както знаете – хлебарките си падат по купоните нощно време. Тогава са най-активни. През деня си почиват, като около седемдесет и пет процента от денонощието им е посветено на спокойствието, което намират из скришните места на дома или офиса.

 

О, също така обичат да пият! Предпочитат бирата. Тъй и тъй са ви на гости! Ако решите да ги почерпите...

 

Ако хлебарка падне по гръб – почти невъзможно е да се обърне.

 

Е, трябва и те да не могат нещо, нали? Но поне вече знаете, че ако видите хлебарка, която лежи по гръб, то не е задължително да е умряла. Може просто да е уморена от опити да обърне позицията на тялото си. И докоснете ли я с метла... О, изненада...

 

Имат ли врагове?

 

Освен нас хората, хлебарките имат и други врагове – гущери, оси. Някои видове бръмбари. Вярваме обаче, че няма да ги поканите в дома си, за да видите кой ще спечели битката между видовете.

 

Поканете нас!

 

Може би вече знаете повече, отколкото искате. Да се чуди човек – какво да прави, когато срещне хлебарка. Да се мъчи да я убива ли? Да и се поклони пред многобройните таланти ли?

 

Пожелаваме Ви никога да не виждате хлебарка. Вредители да не припарват до домовете Ви.

 

Ако пък ви се случи – знаете как да ни намерите. Ще се постараем срещата между вас и хлебарките да не продължи твърде дълго... И раздялата да бъде за голям период от време! Ще Ви дадем не просто обещание, а гаранция!

 

Та нали и ние ги мразим! Обаче те нас повече! Просто знаят, че нямат шанс! Ние знаем как да унищожим хлебарките! Вие знаете, че си купувате хигиена и спокойствие.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани