Регистрация     0700 20 025 | 087 999 29 80 | info@pest.bg | гр. София, бул. "Сливница" 2
 

Гнездо на оси

Дата: 24 Авг 2016

През лятото осите са сред основните проблеми, с които се сблъскват ДДД специалистите. Гнезда на оси могат да се забележат на най-различни места. С появата на първите слънчеви дни през май месец, осите лека – полека започват да се активизират.

 

Защо осите се считат за проблем

 

Ужилването от оса може да предизвика тежка алергична реакция. Има сериозен риск дори да се стигне до фатален край и ужиления да умре. За съжаление, ако видите една оса, трябва да бъдете сигурни, че има още. Няма как само една оса да обикаля някъде.

 

Да се унищожават ли осите

 

Да, имате ли възможност е по-добре да ги унищожите. Обърнете внимание, че пчелите са защитени от закона. Осите обаче не. Имате две възможности, за справяне с осите:

 

Да се опитате сами да ги премахнете и

 

Да повикате ДДД фирма – дали Пест Кеър или някоя друга решавате Вие.

 

Свържете се с нашите оператори на посочените контакти.

 

В първия случай можете да опитате с някой от „народните“ методи – например да ги опушите, като запалите вестник. Но можете да си купите професионални препарати и капани за защита от оси. На пазара има изключително подходящи препарати за опръскване, капани за оси и супер бързо действащи спрейове.

 

Вижте какви продукти срещу оси препоръчваме в Пест Кеър Магазин.

 

Искаме да обърнем внимание и на варианта с ДДД фирма.

 

Важно:

 

Винаги сме казвали, че човек може да опита сам да се пребори с хлебарки, мравки, бълхи, плъхове, паяци и т.н. Срещу оси и дървеници обаче е по-добре да разчита на специалисти. Вторите са трудни за унищожаване, а осите са опасни.

 

Независимо кой вариант изберете, трябва да знаете кое е най-важно за премахването на осите. А именно да се открие гнездото на осите. И да се унищожи него. Това разбира се не винаги е лесно.

 

Понякога само виждате как едни оси хвърчат около Вашия балкон или близо до басейна. Последното е много често срещан проблем. Пръските от басейна и малките локвички привличат осите, като магнит. Те идват на водопой. Тогава обаче не знаете къде е гнездото – може да е в съседна къща, може да са през две къщи.

 

Ако ги виждате около балкона, може гнездото на осите да е при някой съсед, или в някое таванско помещение.

 

Всички тези случаи затрудняват борбата с осите.

 

Защо трябва да се открие гнездото на осите

 

От там постоянно идват нови и нови оси. В началото на лятото гнездата са малки – колкото юмрук. През август обаче става страшно. Гнездата стават кошери, колко голяма баскетболна топка. Виждали сме кошери, който изпълват цял един шкаф. Вътре има десетки пити с хиляди оси. Видите ли вече такъв кошер, препоръчваме наистина да се обадите на ДДД специалисти.

 

Къде най-често се срещат гнезда на оси

 

Обикновено са под някоя греда на тавана. Възможно е да са в някой шкаф на балкона, който не се използва. Чести случаи са гнезда зад изолацията. Вариантите са най-различни.

 

Съвет 1

 

Ако около Вас се появят оси не правете резки движения и не се панирайте. Осите няма да Ви нападнат безпричинно. Отдръпнете се, помислете и вземете мерки. Както казахме по-горе – можете да опитате сами или да повикате професионална ДДД фирма.

Съвет 2

 

Ако видите някакъв кошер, първо огледайте да не би да е на стършели. Те са изключително опасни. Не се учудвайте, ако цената за премахване на гнездо на стършели е по-висока.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Истории за вредители

Три сестри хлебарки и техният суров живот

12 Яну 2018
  Здравейте, приятели. Пиша това писмо не за да получа съчувствие, а за да добиете поне минимална представа за тежкия живот на нашия вид....

Борбата с хлебарки от Пест Кеър

08 Яну 2018
  Винаги ще препоръчваме да потърсите професионална фирма за какъвто и да е проблем. Същото е и за нашата сфера. Не е ли по-добре хора раб...

Хората мишки

06 Яну 2018
  Никой не ги обича – и все пак тези гризачи могат да налазят живота ни... Мишки – никой не обича тези гризачи. И въпреки това -  ...
Върни До Горе