Всички статии

Да викна ли фирма за хлебарки или сам да пръскам

Да викна ли фирма за хлебарки или сам да пръскам

пръскане за хлебарки

 

Много хора често се питат дали да се обадят на фирма за хлебарки или да опитат сами да се справят с проблема. В следващите редове ще опишем защо се стига до този въпрос и ще посочим някои съвети за какво да внимават при двата варианта.

Вижте повече за унищожаването на хлебарки от Молекулите

Нека първо да отбележим една важна подробност. Ние винаги ще съветваме да повикате специализирана ДДД фирма за борба с хлебарките във вашия офис, дом, хотел, мазе или склад. Съвсем принципно е най-правилно за всякакви проблеми да се доверите на специалисти. Както всички обаче знаем, в България хората са се напатили и как бъде не се доверяват.

  • Да, това е една от основните причини мнозина да се чудят дали направят поръчка за унищожаване на хлебарки. Те са се почувствали излъгани от някоя ДДД фирма преди време и сега логично не искат да повикат. Или техни познати са били излъгани.

 

  • Другият довод за „чуденката“ е недоверието въобще в ДДД услугите. Често сме чували „Е, те какво идват, пръскат и няма да има ефект, защото има при съседите, защото от хлебарките няма отърване, те не слагат достатъчно препарат, те ще искат да пръскат два пъти, за да вземат повече пари...“ Наистина сме чували всякакви подобни притеснения.

 

  • Разбира се, има и още една причина. Това е цената. Много хора предпочитат да пръскат за хлебарки сами, защото така ще им излезе по-евтино. Това в някои случаи, може да е така, но понякога излиза по-скъпо.

 

  • И накрая... за накрая оставихме една причина, която наистина не я разбираме. Много хора не искат да се обадят на ДДД фирма, защото им се струва да дават безмислено да плащат на някакви „пръскачи“. Пръскачите обаче са учили за този занаят, работили са дълги години, за да натрупат опит. Всъщност това си е занаят, като всеки друг и работата си има своите особености.

 

Изброихме няколко причини, които карат хората да се замислят дали да повикат ДДД фирма за пръскане срещу хлебарки. Нека обаче да посочим малко аргументи в полза на ДДД фирмите. Не искаме да Ви убеждаваме, че трябва задължително да търсите специалисти. Или да се обадите точно на Молекулите. Ще се опитаме само да промени мисленето на някои от нашите читатели. А защо да не променим и мирогледа дори.

 

Излъгани от ДДД фирма

 

Ако някой е бил излъган от ДДД фирма преди, това не означава, че трябва да заклейми целия бранш. Всъщност благодарение на горчивия опит сега ще знае от какво да се интересува и да внимава при избора на ДДД фирма.

 

Има и още един важен момент. Някои се чувстват излъгани без реално да има причина за това. Например понякога за унищожаването на хлебарките се налага повторна обработка след месец. Но някои клиенти мислят, че фирмите лъжат за това, за да вземат още един път пари. Това обаче не е така – природата на хлебарките наистина изисква в някои случаи по-дълга борба с тях.

 

В други случаи фирмата е идвала, опръсквала и унищожавала хлебарките. Те обаче пак са се появявали след три - четири месеца. Така клиента решава, че фирмата е спестила от препарата и затова са се появили толкова скоро. Малко хора се замислят, че днес препаратите не са като преди десет – двадесет години. Вече всеки държи на безопасността за децата, семейството, домашните любимци. Няма как хем да е възможно най-безвреден препарата, хем да действа месеци, че и години дори.

 

Има случаи, когати клиент прави поръчка на ДДД фирма... и тя не идва в уречения ден и час. Или пък фирма е гарантирала, че ще унищожи хлебарките и ако се появят в рамките на шест месеца, тя ще дойде за нейна сметка. А после се отмята по някакви измислени причини. Това не е хубаво и всеки клиент трябва да подбира внимателно на коя фирма да се обади. Онези, които гръмко афишират колко време гарантират липсата на хлебарки, трябва да бъдат разпитани как точно гарантират. Защото всъщност не може да се гарантира, че еди си колко месеца няма да има хлебарки.

 

Недоверието в ДДД услугите

 

Защо е това недоверие? ДДД услугите са бранш, като всеки друг. Всяка сериозна фирма се бори да спечели нови клиенти, да ги задържи с качествени услуги. Унищожаването на хлебарки, пръскането за бълхи, дератизацията и борбата с другите вредители са част от многото услуги на специализираните фирми. Както се доверявате на лекаря, автосервиза, фирмата за дограма, така можете да се доверите и на професионални дезинфектори.

 

Цената за унищожаване на хлебарки

 

Безспорно, ако сами си купите препарат и пръскате у дома, ще е по-евтино от посещението от ДДД фирма. Реално можете да си купите препарат за хлебарки от 5 до 15 лв и да си напръскате, а посещение от ДДД фирма ще струва от 35 до 50 лв. Значи можете да спестите между 10 и 30 лв. Дали си струва риска да обработите сами с препарати, които имат активно отровно вещество, дали ще изберете подходящ препарат, да не се наложи да купувате друг, или да се наложи да обработите четири пъти вместо един или два. Това преценя всеки сам.

 

Ще отбележим, че горните редове се отнасят за пръскане против хлебарки у дома. Можете да рецените дали да купите препарат или да повикате ДДД фирма. Но за офиса, магазина, цеха, хотела и всякакви други фирмени обекти или институции трябва да се обадите на фирма, като Молекулите. Не бива да се рискува здравето и на други хора, които може въобще да си нямат идея, че е пръскано за хлебарки, с какви препарати, по кое време и т.нат.

 

ДДД услуги за бизнеса

 

Има една реална причина свързана с цената на услугата. Ако живеете в някое по-малко населено място и се появят хлебарки, трябва да помислите сами да се справите с хлебарките.

 

Вижте какви препарати за хлебарки предлагаме в Молекулите Магазин

 

За да дойде ДДД фирма от друг по-голям град, тя може да начисли транспорт и така цената да стане много висока.

 

Защо да викам някакви „пръскачи“, мога и сам да си напръскам

 

Няма да говорим много по този въпрос. Само ще препоръчаме, че трябва да ценим работата на другия, умението и времето, които влага.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани