Всички статии

Разяснения за ДДД абонамент

Разяснения за ДДД абонамент

Според наредбите в България всеки обект с обществено предназначение трябва да работи с ДДД фирма. Целта е да не се допуска развитие на вредители – хлебарки, бълхи, плъхове и мишки, мравки, мухи и т.н. В най-честия случай се планира ДДД абонамент. В следващите редове ще разгледаме особеностите на тези взаимоотношения.

 

Първо ще уточним с няколко думи какво е обект с обществено предназначение. Много хора си мислят, че само заведенията са длъжни да работят с ДДД фирма, но това е заблуда. На практика това са всякакви обекти, в които работят хора. Освен заведения и магазини, можете да добавите и офиси, цехове, складове, фризьорски салони, заложни къщи, хотели, автосервизи и т.н. всякакви обекти. Всички те имат нужда от ДДД абонамент.

 

 

ДДД договор

 

Тук ще отбележим, че никъде досега не сме споменали израза договор с ДДД фирма. Всъщност той не се употребява никъде в наредбите. Изисква се само ДДД фирма да посещава, инспектира и при нужда да третира. При всяко посещение ДДД фирмата трябва да оставя ДДД протокол. Дали ще е с договор или без, това вече са уточнения между двете страни – ДДД фирмата и фирмата, собственик на обекта. Защо тогава се прави такъв договор? От една страна понякога от службите – РИОКОЗ, Агенция по храните – изискват да има договор и фирмите искат - не искат правят такъв. От друга страна ДДД фирмите също искат да има договор. Само така могат да си гарантират, че другата страна ще спазват договорените условия. А те винаги включват отстъпки от редовните цени.

 

За какъв срок се прави абонамента и на какъв период?

 

Това изцяло е според нуждите на обекта. Обсъжда се и се договаря отново между двете страни. Има много рискови обекти, при които се налагат посещения два пъти мeсечно, при други един път месечно, а при трети може дори на три месеца.

 

Цел на ДДД абонамента

 

Някои собственици на различни заведения, магазини, козметични салони, приемат тези услуги, като тежест. Повече мислят за това, като едни пари на вятъра „защото в обекта им няма вредители“. Целта на ДДД мероприятията е превенция, защита от бъдещо развитие на насекоми и гризачи в съответния обект.

 

Как работим ние от Молекулите?

 

За всеки обект преценяме индивидуално според вида му, местоположението и дейността му от каква поддръжка има нужда. Всичко зависи от това колко рисков е обекта.

 

Не се колебайте да поискате конректна оферта на

0878 36 00 86

 

С която и фирма да работите, на какъвто и да е вариант, трябва да има доверие и коректно отношение. Това е всъщност между всякакви фирми при всякакви взаимоотношения.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани