Всички статии

Защо трябва да гледате хлебарки, а не кучета и котки

Защо трябва да гледате хлебарки, а не кучета и котки

хлебарки и котки

 

Не ви разбирам, хора. Когато разберете, че имате хлебарки вкъщи, започвате да полудявате. Купувате някакви скъпи препарати или викате фирма да се справи с тях. Това е нехуманно. А и не е рентабилно? Когато аз забележа хлебарки у дома знам, че това е благословия. Не, не съм нито луд, нито сектант. Аз съм реалист – много по – разумно е да гледате хлебарки.

 

Честно бих се изплашил повече ако у дома имаше куче или котка. Ами да, те са по-големи от хлебарките. Могат да бутнат или счупят нещо, а миниатюрните хлебарки няма как да навредят на имуществото ви. Освен това не са досадни като котките и кучетата – не искат да им се радвате, да ги галите и да ги водите на разходка. Затова харесвам хлебарките – общо взето се гледат сами.

 

Май вече започвате да схващате, а? Хлебарките са много по-икономични от кучетата. У дома има десетки, може би вече стотици хлебарки, но досега не ми се е налагало да тичам до зоомагазина за храна. Могат да хапват каквото има. Е, малко ме плаши мисълта да оставам без храна...Знам, че не биха ми посегнали, но не бих рискувал. Освен това дори може да печелите ако развъждате хлебарки. Номерът е, че те сами се множат без да влагате каквото и да е било. Сега ще попитате кой ще ги купува. Ами може някой да иска да изгони наемателите си. Или пък ги продайте на хора, които искат да смъкнат цената на някой имот за пред брокера си. Виждате ли, има цяла неразвита пазарна ниша.

 

Забелязали ли сте колко неблагодарни са котките, кучетата и дори хамстерите. Гледаш ги, храниш ги, а те биха отишли да живеят при първия срещнат. Какво не разбирате? А тези обяви „Търся Шаро и т.н“. Хората се скъсват да ги търсят, не спят по цели нощи, а тези малки неблагодарници са харесали някое дете в парка и веднага са заменили любящите си стопани. Това обаче е невъзможно при хлебарките. Те са най-лоялните същества. Бъдете сигурни, че ако една хлебарка е избрала дома ви за свой, няма да се отървете лесно от нея. Мило, нали?

 

Освен това можете да пътувате навсякъде с хлебарки. Повечето хотели и самолети си имат специална политика срещу домашните любимци, но тя не засяга хлебарките. Те могат да пътуват незабелязано в някой буркан дълбоко в багажа ви. Винаги ми е било много странно защо някои жени носят кучето си в дамските си чанти. Ами, нелепо е. Доста по-добре в една изискана чанта биха стояли няколко нагиздени хлебарки.

 

Хлебарките са много по-изискани от останалите любимци. Няма да берете срам да чистите след извършването на физиологичните им нужди, например. Със сигурност няма да уплашат до смърт приятелите ви. Е, някои хора изпитват ужас от хлебарки. Ако имате такива назадничави приятели в обкръжението си не е нужно те да разбират, че гледате хлебарки. Това също е плюс при този вид домашни любимци. Не е необходимо всички да знаят за тях. Пазете ги само за вас. Също избягвайте да коментирате тази си страст. А, още нещо. Хлебарките не са подходящ подарък за годеницата ви. Освен ако не търсите деликатен начин да сложите край на връзката си.

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари