Регистрация     0700 20 025 | 087 999 29 80 | info@pest.bg | гр. София, бул. "Сливница" 2
 

Статии

Да викна ли фирма за хлебарки или сам да пръскам

Дата: 16 Апр 2017

пръскане за хлебарки

 

Много хора често се питат дали да се обадят на фирма за хлебарки или да опитат сами да се справят с проблема. В следващите редове ще опишем защо се стига до този въпрос и ще посочим някои съвети за какво да внимават при двата варианта.

Прочети още →

Колко пъти се пръска за хлебарки

Дата: 20 Мар 2017

Всеки ден се сблъскваме с клиенти, които се чудят колко пъти трябва да се пръска за хлебарки. Малцина са онези, които директно се доверяват на нашия отговор. А той е „обикновено се налагат две обработки срещу хлебарките“. Повечето клиенти обикновено питат защо два пъти, ама не може ли с един път и т.н. Като цяло, след нашите обяснения, клиентите се вслушват в нас.

Прочети още →

Разяснения за ДДД абонамент

Дата: 13 Фев 2017

Според наредбите в България всеки обект с обществено предназначение трябва да работи с ДДД фирма. Целта е да не се допуска развитие на вредители – хлебарки, бълхи, плъхове и мишки, мравки, мухи и т.н. В най-честия случай се планира ДДД абонамент. В следващите редове ще разгледаме особеностите на тези взаимоотношения.

Прочети още →

Мравки в апартамента

Дата: 28 Ное 2016

Мравките са обичаен проблем през пролетта и лятото. Едва ли има къща, която да не се е сблъсквала с такъв проблем. Много хора обаче са искренно изненадани, ако се появят мравки в апаратмента им. Още по-голямо е учудването, ако се появят мравки на 5-ия или дори 15-ия етаж. Всъщност няма нищо страшно – мравките се премахват еднакво лесно, независимо дали са в къща или в апартамент.

Прочети още →

Каква е гаранцията за унищожаване на хлебарки

Дата: 24 Окт 2016

Въпросът за гаранцията при борбата с хлебарки е поставян от не един и двама клиента. И това е нормално. Всеки иска да има някаква гаранция, когато поръчва някаква услуга и плаща за нея. В сферата на унищожаването на хлебарки (и всякакви други битови вредители) дори е много щекотлив.

Прочети още →

Какви капани за мишки

Дата: 12 Сеп 2016

Мишките могат да бъдат сериозен проблем и са осезаем риск за всякакви обекти. При хроничен проблем с мишки – например имате къща или склад близо до полето – се препоръчва един вариант. Става дума за изграждането на дератизационна бариера с контролни точки.

 

Какво да се прави обаче, когато инцидентно влезе мишка. Реално това е възможно навсякъде и по всяко време на годината. Истината е че няма как да предвидите как, защо и кога ще видите мишка в дома си, в магазина или офиса например.

Прочети още →

Гнездо на оси

Дата: 24 Авг 2016

През лятото осите са сред основните проблеми, с които се сблъскват ДДД специалистите. Гнезда на оси могат да се забележат на най-различни места. С появата на първите слънчеви дни през май месец, осите лека – полека започват да се активизират.

Прочети още →

Какво обичат хлебарките

Дата: 16 Авг 2016

Вероятно всеки е чувал една основна максима в борбата и войната. Става дума за старата истина

 

Трябва да познаваме противника, за да го победим

Прочети още →

Има ли смисъл само аз да пръскам срещу хлебарки

Дата: 10 Авг 2016

Хлебарките са често срещани в апартаментите в големите градове. Дори при една – две видени хлебарки, обитателите изпадат в ужас. А какво да кажем, когато се виждат десетки, дори стотици от неприятните гости да тичат по кухненския плот и пода. Всъщност много от живущите в големите градове са свикнали с появата на хлебарки. Установено е отдавна, че единственото спасение е да се направи пръскане за хлебарки. Един въпрос обаче гложди повечето хора в тези случаи: „Има ли смисъл да пръскам само аз срещу хлебарки, като другите не правят нищо“.

Прочети още →

Малки кафяви немски хлебарки

Дата: 04 Авг 2016

По света има над 3000 вида хлебарки. Има места, където хлебарките дори се ядат. Ще си позволим леко лирическо отклонение да обърнем внимание на някои последни проучвания. Според тях бъдещето на полезните храни задължително ще включва в менюто хлебарки, защото са богати на протеини и други полезни за човешкия организъм вещества.

Прочети още →
«1 2» Страница 1 от 2
Върни До Горе