Всички статии

Бълхи в мазето – трябва да се пръска

Бълхи в мазето – трябва да се пръска

В разгара на лятото бълхите са голям проблем навсякъде. Ще разгледаме конкретно проблема с бълхи в мазето, защото е много често срещан. Понякога бълхите там са толкова много, че човек може да се изплаши.

 

Мазетата на блоковете често са обект на развитие на бълхи, защото има много добри условия.

 

Нека разгледаме защо се появяват бълхи в мазето и как се развиват. После ще обясним как се унищожават бълхите там. Ще успеем да разкажем и как да се защитите от появата на бълхите.

 

Поява на бълхи в мазето

 

Най-често бълхите се носят от котки, които влизат в мазето. Единият вариант е котките да влизат през отворени врти и прозорчета, но често се забелязва варианта, когато котките са нарочно пускани и хранени от някой съсед. Бълхите може да се носят и кучета, които влизат по същия начин в мазето. И остава варианта бълхите да се носят от плъхове.

 

Развитие на бълхите

 

Разбира се, котките, кучетата и плъховете не носят някакво невероятно количество бълхи. Но малкото бълхи намират отлични условия в мазето и ударно развиват своята популация. Случвало се е човек, като влезе в мазето да излезе с черни от бълхи крака.

 

Защо се получава това? В мазето често има боклуци, изоставени строителни материали, дърва за огрев, стари мебели и прочие. Освен това по пода има много прахоляк, в който бълхите си живеят необезпокоявано.

 

Да, в днешно време хората по-рядко използват своите мази и съответно не слизат долу често. Така се разбира по-късно за бълхите, когато вече са станали наистина много. В един апартамент например, докато се усетят една – две бълхи и веднага се взимат мерки срещу тях.

 

Не на последно място в мазите е топло и винаги има някаква влага – без нея никои насекоми не могат.

 

Какво се прави за унищожаването на бълхите

 

Съветваме да се обадите на ДДД фирма. Разбира се в обработктие няма нищо сложно, но трудно някой съсед ще се съгласи да влезе вътре при бълхите. Имайте впредвид, че е почти невъзможно бълхите да се унищожат с една обработка. Обиновено трябват две пръскания. Ако някоя ДДД фирма обещае да ги унищожи с едно третиране, имайте едно наум.

 

Можете да опитате и сами – тогава ще се нуждаете от подходящи отрови. Вижте какви препарати за бълхи предлагаме в Молекулите Магазин.

 

Какво можете да направите, за да се защитите от поява на бълхи в мазето

 

Най-общо казано не трябва да допускате да влизат кучета и котки, както и плъхове. Срещу първите трябва да затворите прозорчета и да говорите със съседите, които ги пускат вътре. А срещу плъхове е хубаво поне един – два пъти в годината да организирате обработки. Така въобще няма да се допускат гризачи в мазето.

 

За всякакви въпроси не се колебайте да се свържете с нас чрез нашите контакти.

 

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани