Всички статии

Отрова за плъхове или капани

Отрова за плъхове или капани

Плъховете, както и другите гризачи мишките, понякога изискват комбинация от различни средства за справянето с тях. Всеки е чувал и вероятно е използвал отрова за плъхове и мишки. Други са разчитали на капани за мишки в борбата с тях.

 

В следващите редове ще опитаме да разясним в кои случаи на кой метод да се спрете. Естествено понякога е по-добре да комбинирате различни средства.

 

Отрова за плъхове е може би най-лесния и евтин начин да се преборите с тях. Но в някои случаи, употребата на отровни примамки е невъзможна или поне нежелателна. А има и случаи, когато тя не върши работа. Тогава трябва да се замени или допълни с други методи от дератизацията.

 

Кога да използвате отрова за плъхове?

 

Винаги, когато няма опасност от контакт с деца или домашни любимци. Всички съвременни отрови за гризачи съдържат активно вещество, което убива плъховете и мишките, но и атрактанти, които ги привличат. Гризачите надушват отровата от няколко метра и неустоимо отиват да си хапнат от нея.

 

Ние от Молекулите Магазин препоръчваме изключително отровите Мумия и Вертокс паста. Дезинфекторите на Молекулите ги използват ежедневно в работата си и те са доказали своята ефективност.

Както казахме обаче, трябва да внимавате с присъствието на деца и домашни любимци. Отровите за пъхове и мишки са много опасни и не трябва да допускате контакт с тях. Има ли такова притеснение, поставете отровни примамки в дератизационни кутии. В тях отровата е скрита и „под ключ“. Използването на дератизационни кутии е задължително в професионалната ДДД дейност в цял свят.

Ако няма как да използвате отрова, можете да използвате капани за плъхове. Те са най-различни видове и на пазара могат да се намерят всякакви на най-разнообразни цени. Между другото, понякога можете да използвате отрови, но те да не вършат работа. Например, ако влезе плъх в хранителен магазин – тогава той може въобще да не погледне отровните примамки, защото има много други храни, които го привличат. Тогава ще трябва да се комбинира с капани. А ако ще се поставя отрова в хранителен магазин, задължително трябва да е в дератизационни кутии.

Какви капани за плъхове обаче да купите?

Добре познати на всички са убиващите капани, които са назъбени и щракват, когато плъха дръпне примамката. Резултатът е захванат плъх в капана, а понякога плъха е намиран до капана.

Друг вариант са готовите капани с лепило. При тях гризачът стъпва на лепилото и залепва.

Има случаи, при които плъха е много едър и силен – тогава той може да успее да се отскубне. В тези случаи препоръчваме да си купите лепило за плъхове и сами да си направите големи лепливи капани. Така плъха ще може да стъпи с 4-те си крака на плоскостта и ще му бъде трудно да се измъкне.

При нужда комбинирайте отрова, убиващи капани и лепливи капани. Наистина плъховете в някои случаи са труден противник и трябва да се използва тежка артилерия.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text-to-speech function is limited to 200 characters
 
 
Options : History : Feedback : Donate Close

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани