Количка

0 артикула
 • Начало +
 • |
 • Оглед +
 • |
 • |
 • За нас +
 • |
 • Контакти +
 • |
Вижте всички истории

Отрова за плъхове или капани

Плъховете, както и другите гризачи мишките, понякога изискват комбинация от различни средства за справянето с тях. Всеки е чувал и вероятно е използвал отрова за плъхове и мишки. Други са разчитали на капани за мишки в борбата с тях.

 

В следващите редове ще опитаме да разясним в кои случаи на кой метод да се спрете. Естествено понякога е по-добре да комбинирате различни средства.

 

Отрова за плъхове е може би най-лесния и евтин начин да се преборите с тях. Но в някои случаи, употребата на отровни примамки е невъзможна или поне нежелателна. А има и случаи, когато тя не върши работа. Тогава трябва да се замени или допълни с други методи от дератизацията.

 

Кога да използвате отрова за плъхове?

 

Винаги, когато няма опасност от контакт с деца или домашни любимци. Всички съвременни отрови за гризачи съдържат активно вещество, което убива плъховете и мишките, но и атрактанти, които ги привличат. Гризачите надушват отровата от няколко метра и неустоимо отиват да си хапнат от нея.

 

Ние от Пест Кеър Магазин препоръчваме изключително отровите Ратибром и Вертокс паста. Дезинфекторите на Пест Кеър ги използват ежедневно в работата си и те са доказали своята ефективност.

Както казахме обаче, трябва да внимавате с присъствието на деца и домашни любимци. Отровите за пъхове и мишки са много опасни и не трябва да допускате контакт с тях. Има ли такова притеснение, поставете отровни примамки в дератизационни кутии. В тях отровата е скрита и „под ключ“. Използването на дератизационни кутии е задължително в професионалната ДДД дейност в цял свят.

Ако няма как да използвате отрова, можете да използвате капани за плъхове. Те са най-различни видове и на пазара могат да се намерят всякакви на най-разнообразни цени. Между другото, понякога можете да използвате отрови, но те да не вършат работа. Например, ако влезе плъх в хранителен магазин – тогава той може въобще да не погледне отровните примамки, защото има много други храни, които го привличат. Тогава ще трябва да се комбинира с капани. А ако ще се поставя отрова в хранителен магазин, задължително трябва да е в дератизационни кутии.

Какви капани за плъхове обаче да купите?

Добре познати на всички са убиващите капани, които са назъбени и щракват, когато плъха дръпне примамката. Резултатът е захванат плъх в капана, а понякога плъха е намиран до капана.

Друг вариант са готовите капани с лепило. При тях гризачът стъпва на лепилото и залепва.

Има случаи, при които плъха е много едър и силен – тогава той може да успее да се отскубне. В тези случаи препоръчваме да си купите лепило за плъхове и сами да си направите големи лепливи капани. Така плъха ще може да стъпи с 4-те си крака на плоскостта и ще му бъде трудно да се измъкне.

При нужда комбинирайте отрова, убиващи капани и лепливи капани. Наистина плъховете в някои случаи са труден противник и трябва да се използва тежка артилерия.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Text-to-speech function is limited to 200 characters
 
 
Options : History : Feedback : Donate Close

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари

Истории за вредители

Патилата на две градски мишки извън града

15 Сеп 2018
  Здравейте, приятели. Ние сме мишките Чип и Еди, помните ли ни? Днес ще ви разкажем за кратката ни аудиенция при далечни роднини в провин...

Как НЕ се решава проблем с нашествие на мишки

30 Авг 2018
  Членовете на домакинството ми се увеличиха. Не не съм се оженил все още! Вкъщи има мишки. Не съм мислел, че ще го изрека така спокойно,...

Великите планове на един неосъществен цар на мравките

27 Юли 2018
  Здравейте, хора! Аз съм мравката-гений Тоби. Помните ме, нали? Че кой би ме забравил. Около мен винаги е интересно и реших да ви информи...