Всички статии

Алергия към хлебарките

Алергия към хлебарките

 

Имате ли такава?

 

Хлебарките - вредителите, които могат да изплашат и най-смелия човек

 

Хлебарките са едни от най-ужасните посетители, които могат да нахлуят в жилищата и офисите ни. Те са гнусни, грозни, плашещи и трудно могат да бъдат унищожени, освен когато не се използват услугите на специалисти. Те са малки, но имат възможност да изплашат и най-големия човек. Те могат да ни накарат да пищим от ужас или да треперим от отвращение. Те са просто хлебарки. И това е достатъчно, за да нямат симпатизанти.

 

Хлебарките причиняват алергии - нека Ви разкажем

 

Освен всичко това обаче има и друг проблем с хлебарките - причиняват алергии. И това е гадно! Особено, когато в домовете имаме деца. Защото няма как да оставим едно толкова малко, но вредно същество да диктува нашето здраве и това на тези, които обичаме.

 

Хлебарките пренасят стотици различни алергена, които могат да окажат много силна реакция на голяма част от хората. Сред най-честите реакции на организма са червени и сълзящи очи, обриви или зачервявания по цялото тяло, както и хрема.

 

Най-често организмът реагира, когато сме имали контакт с хлебарката. Ако сме се докосвали до повърхност, по която е лазел вредителят или ако е полазил нас или храната ни.

 

Това не е обаче единственият начин да се предизвика реакция на организма. Ужасните вредители изпускат секрет, който се нарича алерген. Когато попадне в носната кухина на един човек, то се свързва с мишените рецептори. Това кара организма ни да отделя субстанция, чрез която възпалителният процес се усилва.

 

Алергията към хлебарки може да доведе до астма

 

Алергията към хлебарки е изключително опасна, защото може да доведе до астма. Това е доказано и в проучване на американски учени. В различни части на Ню Йорк, имало различен процент малчугани, които страдали от това заболяване. В един от комплексите на града били 19%, а в друг - 3%.

 

Замърсяването било сочено като основен проблем. И то наистина е такъв, но то не било много по-различно в изследваните райони. Специалистите установили, че на местата, където има повече хлебарки, има и много повече болни деца. Проучването е било направено на 239 души на възраст между 7 и 8 години.

 

Други учени твърдят, че хората, които имат алергия към шоколада, всъщност имат алергия към хлебарки. Всяка партида притежавала частици от тях, а повечето храни съдържали естествени замърсители. По стандартите на американската федерална Агенция по храните и лекарствата на 100 грама не трябва да се съдържат над 60 частици. Ако това изискване се спазва, то храната е  определена като годна за ядене.

 

Части от хлебарките се срещат и в много други продукти - пуканки, пшеница, макарони, масло, сирене, плодове.

 

Първата регистрирана алергия към хлебарки била през далечната 1943-та година. Проучванията за нея започнали през 1959-та.

 

Лечение на алергията към хлебарки

 

Било установено, че може да се проведе лечение с инжекции, които имали малки дози материал за хлебарки. Предотвратяването на подобно нещо означава да се ползват по-голямо количество пестициди, а това е една безкрайно вредна алтернатива.

 

Ние можем да Ви помогнем

 

Ние не знаем как да Ви посъветваме да се справите с проблема, който хлебарките причиняват на храната. Ние също го имаме, но все още хапваме шоколад и други вкусотии. Можем обаче да Ви помогнем да премахнете тези вредители от домовете си, защото знаем колко гнусно и неприятно може да е едно подобно съжителство. Ако желаете, това да се случи - не се колебайте да ни потърсите. Гарантираме дълготраен резултат и нормални цени.

 

Ако искате да пробвате сами...

 

Ако желаете да пробвате сами, то ще Ви дадем някои съвети, които смятаме, че ще Ви бъдат от полза. Поддържайте чистота в дома си, не оставяйте чинии в мивката, нито отлагайте гладенето на купчини с дрехи. Гардеробът трябва да е плътно затворен, кошчетата за боклук с пуснат капак, а по масата не трябва да има и трошичка хляб.

 

Не оставяйте и хлебарките да имат достъп до вода. Те имат нужда основно от нея, за да живеят. И най-важното изпробвайте методи, които са Ви споделяли Ваши близки, за да се справите със сложната ситуация.

 

И все пак...

 

Звучи Ви прекалено сложно. Просто ни потърсете! Споделете проблема си, а ние ще Ви дадем компетентно мнение и съвет. Ще Ви разкажем за работата си и ще Ви оставим да прецените дали бихме могли да Ви бъдем от полза.

 

Ние нямаме магическа пръчка. Но знаем най-прекия път, по който бихме могли да Ви избавим от тези ужасни същества.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
    Все още няма коментари

Най-продавани