Регистрация     0700 20 025 | 087 999 29 80 | info@pest.bg | гр. София, бул. "Сливница" 2
 

Яйцата на хлебарките

Дата: 16 Юли 2016

Яйцата на хлебарките са важна част от борбата с неприятните гости. За съжаление повечето пъти те са скрити. Освен това те не се влият от препарати за хлебарки.

 

Какво трябва да знаете за яйцата на хлебарките и как можете да се справите с тях?

 

Нека се върнем и подчертаем една от най-важните особености относно яйцата – те не се влият от препарати срещу хлебарки. Причината за това е проста – природата е направила всичко, за да защити поколението на насекомите. Сигурно сте чували, че за унищожаването на хлебарките, обикновено се налагат две пръскания. Именно яйцата са основната причина за това. Тъй като няма начин да се унищожат яйцата, те трябва да се изчакат и хлебарките да се излюпят. Веднъж излюпили се те минават по отровите за хлебарки, заразяват се и умират. А самите яйца остават вече празни. Но в никой случай не са безопасни.

 

Яйцата на хлебарките са опасни дори след излюпването им!

 

Запомнете това. Самите яйца след време се разграждат и праха им може да бъде вдишан. Това е особено опасно за децата, които може да отключат някоя алергия. Затова е важно след унищожаването на хлебарките да огледате за стари и излюпени яйца и чисто механично да ги изчистите – например да ги изметете.

 

И така – не забравяйте, има ли яйца от хлебарките, обикновено се налага повторна обработка. Разбира се, борбата  с хлебарките е по-комплексна и повторното пръскане е вероятно дори да няма яйца.

 

Какво представляват яйцата на хлебарките и как да ги познаете?

 

На научен език яйцата се наричат „оотеки“. Най-просто казано те приличат на малки грахови зърна. Хлебарките ги носят отзад и ги оставят на подходящо място – обикновено топло, тъмно и влажно. В една оотека може да има много яйца – например при кафевите (германски) хлебарки, оотеките им пазят около 35-45 чакащи да се излюпят хлебарки. Така можете сами да пресметнете, ако видите в жилището си 10 оотеки, колко малки са се излюпили. А в някои жилища ние сме виждали много повече.

 

При черните хлебарки, в една оотека са около 20 малки.

 

В края да не забравим най-важното – ако сте видели няколко хлебарки не е страшно, можете да вземете мерки и по-късно. Но видите ли „оотеки“, потърсете ДДД фирма бързо. Или си купете препарат за хлебарки и напръскайте сами.

 

Можете да потърсите операторите на Пест Кеър чрез нашите контакти и ще Ви посъветваме за най-доброто решение.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  • Все още няма коментари

Истории за вредители

Три сестри хлебарки и техният суров живот

12 Яну 2018
  Здравейте, приятели. Пиша това писмо не за да получа съчувствие, а за да добиете поне минимална представа за тежкия живот на нашия вид....

Борбата с хлебарки от Пест Кеър

08 Яну 2018
  Винаги ще препоръчваме да потърсите професионална фирма за какъвто и да е проблем. Същото е и за нашата сфера. Не е ли по-добре хора раб...

Хората мишки

06 Яну 2018
  Никой не ги обича – и все пак тези гризачи могат да налазят живота ни... Мишки – никой не обича тези гризачи. И въпреки това -  ...
Върни До Горе