Всички статии

Колко пъти се пръска за хлебарки

Колко пъти се пръска за хлебарки

Всеки ден се сблъскваме с клиенти, които се чудят колко пъти трябва да се пръска за хлебарки. Малцина са онези, които директно се доверяват на нашия отговор. А той е „обикновено се налагат две обработки срещу хлебарките“. Повечето клиенти обикновено питат защо два пъти, ама не може ли с един път и т.н. Като цяло, след нашите обяснения, клиентите се вслушват в нас.

 

Защо се стига до това положение? Защо не се доверяват на специалистите. Нека разгледаме по-подробно въпроса.

 

 • Една от главните причини е липсата на доверие в специалистите от ДДД бранша. Всъщност малко хора възприемат ДДД дейността, като занаят и хората в него, като специалисти;
 • След това идва недоверието и съмнението, че ДДД фирмата иска да напръска два пъти за хлебарки, за да вземе двойно повече пари;
 • Не на последно място идва моментът, когато клиентът е третирал срещу хлебарки преди някоя и друга година. Тогава хлебарките са изчезнали от едно пръскане. Е, как сега да го убедим, че може да се наложи второ пръскане;
 • Има друга подобна група клиенти. Те имат познати, които вече са викали ДДД фирма. И там хлебарките са били ликвидирани с едно третиране.
 • И не на последно място, има колеги от ДДД фирми, които обещават и гарантират унищожаването на хелбарките само с една обработка. Дори гарантират, че после няма да има поне шест месеца.

 

Ще обясним малко по-подробно защо за унищожаване на хлебарките обикновено се налагат две обработки. Така ще отговорим на много въпроси, както и колко е сигурно унищожаването на хлебарките само с едно пръскане. Ще използваме горните точки и ще отговорим по тях.

 

 1. Професията дезинфектор изисква познания, опит и внимание, колкото всяка друга. На практика няма причина да не се доверявате на специалистите, стига наистина да имат нужния опит.
 2. Обработките срещу хлебарки са бизнес и като всеки друг, целта е да има печалба. Но тя в никой случай не бива да се постига с измама или шикалкавене. Всяка уважаваща себе си ДДД фирма цели клиента да остане доволен. Ако има как и без пръскане да се унищожат хлебарките, фирмата ще го направи. Уви, обаче хлебарките са живи организми. През годините и вековете, те са създали устойчивост към всякакви неблагоприятни за тях условия за живот. Инстинктът за самосъхранение на хлебарките е пословичен. Дезинфекторите трябва да се борят с него. Пръскането с препарати не означава веднагически и сигурно унищожаване. Има вероятност за укрили се насекоми, за оставени яйца с поколение. Като добавим и все по-слабото действие на препаратите, става по-ясно защо понякога се налагат две третирания. Тук е момента да споменем защо препаратите не са като онези преди години. В днешно време все повече се говори за опазване на околната среда, за безопасността на хората и природата. Няма ги вече онези препарати за хлебарки, които действат по шест месеца, че и години дори. Истината е, че почти всеки клиент първо пита за това: „Опасно ли е за децата и домашните любимци“. Не, не е опасно при спазване на някои правила за безопасност. Нека обобщим – за унищожаването на хлебарките обикновено се налагат две пръскания. Просто хлебарките се борят за живота си и са развили страхотен инстинкт за самосъхранение.
 3. Както казахме по-горе, има клиенти ползвали услугите на ДДД фирма преди години, че и после пет години не е имало. Или техни познати са ползвали такива услуги. И в двата случая хлебарките са унищожени с едно пръскане. Вече споменахме, че препаратите от преди години ги няма, забранени са. Днес препаратите са значително по-краткодействащи. Освен това на различните места хлебарките се развиват по различен начин. Не може да се с равнява един обект с друг, както и двете популации.
 4. Най-искрено съветваме всички потенциални клиенти да разпитват по-подробно онези фирми, които гарантират че с една обработка ще унищожат хлебарките. Как точно става това? Ще дойдат ли след месец, ако се забелязват пак хлебарки? А за гарантирането, че поне шест месеца (или година дори) няма да се виждат от неприятните гости, отново да се разпита как точно фирмата гарантира това?!? Как ще спре някоя хлебарка да влезе през балкона или банята или вратата? Ако кажат, че препарата предпазва – как хем действа половин или една година, ама хем е безвреден.

 

Оставяме на Вас да си помислите колко да се доверявате на подобни гаранции. Ако нещо Ви се струва странно, разпитайте. За всякакви въпроси, можете да се свържете с нас.

 

Остави мнение/коментар

Код за сигурност
  Все още няма коментари